Míří bitcoin k 100 000 USD? Těžaři zvyšují zásoby BTC

Podle kryptoburzy Kraken těžaři kryptoměn hromadí bitcoiny navzdory cenovému růstu a vytvářejí „nabídkové šoky“, které pomáhají dále zvyšovat ceny.

Těžaři kryptoměn si vytvářejí zásoby bitcoinů, čímž vyvolávají nabídkové šoky a připravují nejpopulárnější kryptoměnu světa na další růst.

Kryptoburza Kraken ve své zprávě uvedla, že za tzv. nabídkovým šokem stojí hodleři spolu s těžaři a bitcoinové velryby (ti co drží velké množství bitcoinů).

Dlouhodobí držitelé nereagovali na zářijový pokles ceny bitcoinu, a dokonce ani na říjnový nárůst, uvedla společnost Kraken.

Místo toho pokračují v hromadění.

Co se týče těžařů, ukazatel „0-hop supply“ (ten určuje, zda drží mince, které vytěžili) vzrostl od září asi o 50 %. Nyní začínají držet i malí těžaři, což by mohlo dále zhoršit nedostatek nabídky.

Díky nabídkovému šoku a zvýšené poptávce „má BTC silnou pozici pro růstový trend“, napsala společnost Kraken.

Upozornila na také na metriku, která ukazuje, že bitcoin se nachází pod polovinou hranice mezi přeprodaným a překoupeným územím, „což naznačuje, že BTC má stále prostor k růstu“.

Jiné společnosti (včetně Fidelity) upozornili na možnost, že bitcoin může pokračovat v růstu až za hranici 100 000 dolarů.

Podle údajů CoinMarketCap byl Bitcoin v posledním měsíci na cenovém vzestupu, když vzrostl o více než 50 %.

Za tento nárůst částečně vděčí ohlas, který obchodníci vyvolali kolem schválení historicky prvního ETF navázaného na bitcoin spuštěného na newyorské burze.

Bitcoin ustoupil ze svého historického maxima z minulého týdne kolem 67 000 USD a nyní se obchoduje okolo 62 000 USD.

 

TIP: ZAČNĚTE OBCHODOVAT S KRYPTOMĚNAMI

1) Aktivně obchodujte s kryptoměnami přes světového brokera
[VÍCE INFORMACÍ ZDE].

2) Pasivně kopírujte úspěšné investory s kryptoměnami
[VÍCE INFORMACÍ ZDE]

3) Využijte vše v jednom: obchodní platformu, burzu, peněženku, staking, připravená portfolia, demo účet a další
[VÍCE INFORMACÍ ZDE]